Sapte semne de avertizare ca vă aflați într-o relație cu un sociopat.

Timp de citire4 Minute, 49 Secunde
Views2

Sentimentele de bucurie amestecată cu furie și durere de multe ori sunt semnele distinctive ale unei relații cu un sociopat.
La un moment dat în relația ta, totul a fost fericre și apoi s-a schimbat și pare că a fost cumva vina ta. Suna familiar?

Niciodată nu a fost vina ta, dar un sociopat vrea să crezi că ai făcut ceva greșit ce a cauzat durere în relația ta.Acesta doar s-a  folosit de tine și vrea  să crezi minciunile lui pentru propriul lui beneficiu.

Întrerupe ciclul de dependență dintr-o relație cu un sociopat prin reafirmarea drepturilor tale:

* Ai dreptul de a stabili limite personale pe care partenerul tau sa le respecte.

* Ai dreptul de a iti controla propriile finanțe.

* Ai dreptul de a face alegeri pentru tine.

* Ai dreptul de a părăsi drama relației și de a nu te simti pedepsit.

* Ai dreptul de a fi iubita, necondiționat.

Intr-un recent raport de sanatate mintala , psihologii spun că pentru un sociopat „Susținerea unei relații conjugale este adesea dificilă din cauza expresiilor de agresiune fizică, iritabilitate extremă și comportament manipulator. Aceste probleme sunt însoțite de o lipsă de motivație pentru a schimba.“ Dacă ei văd că nu intri in jocul lor, atunci ei vor voi sa te manipuleze din nou. În cazul în care nu funcționează, ei vor trece la următoarea țintă.

Sociopatia și alte tulburări de personalitate pot fi mai frecvente decat va puteți imagina.

Pentru ca o persoană sa se poata recupera  de o tulburare de tip sociopat, este prescrisa terapia cognitiv-comportamentală, în care terapeutul lucreaza cu pacientul pentru a înțelege motivele și semnificațiile din spatele comportamentului lor și se concentrează pe consolidarea capacității pacientului de a îndura frustrare, furie și singurătate fără sa acționeaze impulsiv.“

Psihologii cred că terapia cognitiv-comportamentală functioneaza pentru oameni sociopați. „În general, scopul acestei terapii este de a se concentra pe sentimentele care stau la baza problemelor asociate de«gândire în alb-negru.» Mai mult decât atât, familia pacientului poate fi instruita pentru a stabili limite cu pacientul, mai degrabă decât cedând amenințărilor si cererilelor lor nerezonabile.“

http://lady.ro/wp-content/uploads/2017/03/SOCIOPAT.jpg

7 SEMNE DE AVERTIZARE CA VĂ AFLAȚI ÎNTR-O RELAȚIE CU UN SOCIOPAT

1. UN SOCIOPAT VA TRECE DE LIMITELE TALE.

Pentru că ei nu au niciun respect pentru drepturile altora, un sociopat va acționa ca și cum nu le-ai spus să nu facă acel lucru pe care tocmai l-a făcut. Este posibil să fi încercat să stabilesti limite spunându-i partenerului tau ceea ce iti place si nu iti place, dar nu le va respecta. Un sociopat este axat pe ei înșiși și dorințele lor, nu ale tale.

Natura sociopata ii face infailibili în proprii lor ochi. Ei nu au făcut nimic greșit în măsura în care sunt în cauză.Un sociopat va spune că tu trebuie să fii cel care are probleme, dacă doriți să încercați să-i controlati așa.

2. UN SOCIOPAT VA FOLOSI AMENINȚĂRI ȘI PROMISIUNI CA SĂ TE MANIPULEZE.

Un sociopat iti promite recompense, în schimbul unui comportament specific de la tine. Dacă faci __, ei te vor iubi pentru totdeauna, etc. Sau, alternativ, dacă nu faci __, ei vor spune tuturor un secret oribil despre tine etc.

Partenerul tau romantic ar trebui să te iubesca si nu DOAR DACA sau CAND, ci întotdeauna și necondiționat. Cand partenerul tau pune condiții pentru primirea dragostea lor, este un semn de avertizare că ești într-o relație cu un sociopat.

3. UN SOCIOPAT ACȚIONEAZĂ AGRESIV SI ÎNTR-UN MOD ÎNFRICOȘĂTOR.

Partenerul tau te-a speriat de fapt, mai mult decât o dată cu comportamentul lui, care este la marginea violentă. Furia lor poate veni de nicăieri și erupe ca o bombă. Acest lucru poate fi una dintre cele mai înfricoșătoare părți de a fi într-o relație cu un sociopat.

4. EȘTI ÎNTR-O RELAȚIE CU UN SOCIOPAT, DACĂ TE SIMȚI NEIUBIT.

Un sociopat nu este capabil de iubire, dar ei sunt capabili să acționeze ca și cum ar fi foarte  indragostiti, fiind maestri in arta teatrala. Dacă ai avut vreodata sentimentul ca partenerul tau nu a fost cu adevărat fericit, s-ar putea sa ai un motiv bun pentru a fi îngrijorata.

5. EȘTI ÎNTR-O RELAȚIE CU UN SOCIOPAT ÎN CAZUL ÎN CARE PARTENERUL TAU ARE MAI MULT CONTROL DECÂT TINE.

Partenerul tau are acces la conturile bancare, vehicule, chei, parole, numere PIN, carduri de credit, credite, etc și nu aveți control prea mare asupra acestor lucruri. Unui sociopat îi place să aibă putere și control asupra ta și ei vor lucra pentru a menține echilibrul de putere de partea lor, nu a ta.

6. UN SOCIOPAT MINTE PE  TOATĂ LUMEA, INCLUSIV PE EI ÎNȘIȘI.

Intr-o conversație cu un sociopat ei conduc si acapareaza discutia. Sunt adevarati maestri in arta conversatiei si vor face apel la cuvintele potrivite pentru a te convinge, chiar daca spun neadevaruri.

7. EȘTI ÎNTR-O RELAȚIE CU UN SOCIOPAT ÎN CAZUL ÎN CARE NU PARE A FI CAPABIL DE SCHIMBARE.

Până acum este posibil să fi cerut partenerului sa  isi schimbe comportamentul pentru că ați început să vedeti că acesta acționează în moduri care va displac. Din păcate, un sociopat nu va fi capabil sa vada că comportamentul lor este problema.

Daca partenerul tau este un sociopat, acesta este în relație cu tine, doar pentru propriul câștig personal.

1 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus