Cu prea mult te pierzi, cu mai putin te regasesti.

Timp de citire1 Minute, 42 Secunde
Views3

„Cu prea mult te pierzi, cu mai putin te regasesti.”   Dominique Loreau

Am prea multe de facut! imi spunea cineva in cabinet.

Ok! Scrie ce faci intr o zi!…Lista era lunga…ordonez, spal, sterg, repar, etc…lucruri. Putin timp si spatiu pentru oameni…

Lipsa de entuziasm, apatie, oboseala, preaplinul de obiecte care ne goleste, ne arunca intr-o incercare istovitoare de a ne regasi energia. Ne ocupa mintea si ne stopeaza sa evoluam.

Orice obiect pe care-l dobandim si il depozitam inutil, ne lezeaza spatiul mental, ne impiedica sa traim asa cum ne-am dori pentru ca toate aceste obiecte adunate trebuie ingrijite, spalate, ordonate, reparate si nu mai avem energie pentru ce este esential.

Obiectele nefolosite ne tulbura psihic, ascund probleme nerezolvate pe care nu vrem sau evitam sa le infruntam pentru ca ne este frica sa iesim din zona noastra de confort. Astfel, lasam mostenirea generatiilor viitoare.

Se vorbeste tot mai mult sa renuntam la a trai intr-un trecut care a devenit istorie, la un viitor anticipatoriu, misterios si sa traim in prezent…la infinit…Dar cum sa facem asta, concret?

Cand esti pregatit, iesi din rolul de actor, de supravietuire, cand e greu sa iei decizii si ridica-te in rolul de observator, de regizor, priveste pictura vietii tale, creeaza si IA decizii !

De fiecare data prelungeste-ti sederea in acest rol si intr-o zi vei trai simplu, nu in sensul de a respinge confortul material ci de a avea o alta perceptie asupra luxului… Adevaratul lux inseamna sa avem doar obiectele de care avem cu adevarat nevoie, pe care le iubim si a caror valoare nu poate scadea in nicio circumstanta.

Faptul ca renunti la ce este superfluu in viata ta, iti permite sa aiba totul sens, sa traiesti conform propriului tau ritm, sa faci totul pe indelete ca sa apuci sa te bucuri de MOMENTE… autentice. Arta de a trai se invata si am putea incepe cu arta esentei.

Un articol oferti de Tania Florea – Psiholog
Exlusiv pentru Lady.ro

1 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus