Cateodata te afli in mijlocul unei furtuni si nici macar nu realizezi.

Timp de citire2 Minute, 6 Secunde
Views3

Cateodata te afli in mijlocul unei furtuni si nici macar nu realizezi.

Cateodata esti chiar tu motivul unei furtuni si nu ai habar.

Si cateodata te afli in mijlocul unei furtuni, ca si motiv, dar fara de motiv si fara sa stii.

Si ce e si mai interesant, e ca, cateodata ti se intampla toate astea, fara ca macar sa cunosti persoana din a carei imaginatie ce debordeaza de dramatism, s-a nascut furtuna.

Tindem sa privim lucrurile, in primul rand, in sens negativ si sa ne imaginam ce e mai rau, pentru ca ducem cu noi un bagaj plin de neincredere, nelinisti si compromisuri, pe care le facem impotriva a ceea ce ne-am dori de fapt si a cum am dori sa fie viata noastra; cu care platim si pentru care ne revoltam mai apoi, pentru ca le-am facut impotriva noastra.

Unor astfel de oameni, degeaba le explici ca albul e alb, cand tot ceea ce vad ei, e negru. Pentru ca ei de fapt, cauta cu inversunare aceste momente, pentru a rabufni si a-si revarsa sentimentele negative, frustrarile si remuscarile acumulate si atat de mult timp innabusite.

Ce ar trebui sa simti tu, ca si martor fara voie intr-o drama ce nu e a ta, dar in care esti atras?
Depinde de fiecare in parte. Unii sunt enervati si contrariati, altii amuzati ca li se da o asemenea importanta, desi nu au facut nimic sa o merite, iar altii simt compasiune pentru cel in suferinta si incearca in zadar o lamurire a lucrurilor. Numai ca se inseala, pentru ca nu fac decat sa vorbeasca in van.

Dintre toate variantele de mai sus, niciuna nu e potrivita, pentru ca cea mai buna reactie a ta este sa nu ai nicio reactie ci doar sa ignori. Orice altceva ai incerca e sortit esecului si poate chiar sa amplifice furtuna. Sa te feresti de energia negativa a altora si sa te tii departe de tot ce iti ameninta linistea, este cea mai buna cale, daca o poti face.

Sa stai departe de drama, este cel mai sanatos lucru pe care il poti face pentru tine. Alegerile celorlalti nu trebuie sa te afecteze pe tine si nu e treaba ta sa le rezolvi problemele. Nu da ajutor altcuiva decat daca iti este cerut!  In orice alta varianta, ajutorul tau este interpretat negativ si gresit.

Exista o zicala veche din popor care spune: „Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.” Intelepte cuvinte!

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus