Panseu de ora 7 pm.

Panseu de ora 7 pm.

shocked-woman-eating-bread
Traieste in prezent – ma gandii eu si dintr-o data atentia mi se concentra pe hamburgerul rece sloi din mana mea – cumparat acum 5 ore… Arata cam dezolant, dar am infulecat cu nesat inca o bucata. Foamea, instinct primar, brut. Culmea nu resimteam vreo pofta anume, nici macar nu reuseam sa revin la prezent.

Ca experiment insa, uitati- va la voi cand mancati si sunteti infometati si ganditi-va cine sunteti cu adevarat. Da, acolo va regasiti, in oglinda. Acolo e adevarata natura.
Voi cu voi insiva, cu masca jos, fara ifose de intelectuali sau de rafinati degustatori de mancaruri fine.
Voi dezlantuiti, eliberati. Fara batoane, fara salate anoste si mai stiu eu ce tampenii de diete.
Asa veti putea gasi niste raspunsuri chiar interesante.
Codrul de paine ca pilon de baza al procesului de hranire. Ca tot sunt sapte mii de feluri de paini si painici, din care 90% nu contin ce ar trebui sa contina o paine; adica simplu: faina si apa.


Ma rog, nu asta era idea la care vroiam sa ajung. Ca de fapt fiecare este cine sau ce vrea sa fie si mananca ce-i place, ca e vegan sau nu. Ca se abtine de la a manca animale din iubire pentru ele, din ultra protectie pentru sanatate, din alte constrangeri pe care si le aplica, religioase sau nu, sau varii motive. E o alegere. Suntem liberi sa facem ce-i mai bine pentru noi sau ce credem noi ca ne ajuta.
Ca omul insusi este un animal, unul social, asta o stim cu totii.
Ca animalele se mananca intre ele pentru supravietuitre, iar oamenii se musca intre ei uneori, pentru opinii diferite, pozitii, interese, favoruri, asta este iarasi o realitate.
Nu poti sa negi natura, e ca si cum negi Creatorul. E ca si cum negi ca e zi sau noapte, cald sau frig.


Revenind, ideea era cum facem sa maximizam momentul.
Astazi este momentul cheie, nu ieri, cand de pilda eu am stat in cap sa vad cum e si daca mai pot. In mijlocul camerei. In cap si maini. Si mi-a iesit. M-am relaxat. Nu mai incercasem din facultate de cand invatam intens in sesiune in 4 zile ce nu invatam in 4 luni. Si mai aplicam metoda pentru oxigenarea creierului si invatare rapida in 20 secunde. Se pare ca avea efect,  pentru ca mergeau ca unse examenele. Bine, nici nu erau grele, sa nu exageram.
Din cand in cand e bine sa faci cate o chestie noua sau cool si sa cauti clipe funny. Daca nu le gasesti, le creezi. Sa fii dechis, sa te bucuri, sa petreci timp cu oamenii la care tii si care iti sunt dragi.
Asa ca un mic exercitiu, sa ne bucuram de seara aceasta.

De Rodica Tarcavu

Please follow and like us: