Macarons cu crema de ciocolata

Macarons cu crema de ciocolata

INGREDIENTE

  • 70 g zahăr vanilat
  • 230 g zahăr pudră
  • 120 g făină de migdale
  • 2 g sare
Opțional
  • colorant alimentar

Umplutura

  • 230 g smântână dulce pentru frișcă
  • 4 ouă mari
  • 260 g ciocolată neagră

PREPARARE

Preîncălziți cuptorul la 150 grade Celsius. Puneți albușurile într-un bol. Pudrați zahărul vanilat printr-o sită, încet. Amestecați cu mixerul până în momentul în care compoziția devine atât de tare încât nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos. Mai amestecați înca 1-2 minute.

Adăugați colorantul  și mai amestecați circa 20-30 secunde. Într-un castronel separat, cerneți prin sită făina de migdale, zahărul pudră și sarea  pentru a avea o compoziție cât mai fină. Apoi, presărați pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecați încet cu o spatulă până amestecul devine mătăsos și vâscos. Apoi turnați compoziția într-un poș.  Puneți o hârtie de copt in tavă. Cu poșul turnați compozitia, la distanță de 2-3 cm pentru că macarons-urile dvs. își vor mări diametrul. După ce umpleți tava, loviți-o încet de masă de 3 ori, pentru a face sa se intinda compozitia, dând-le astfel forma de macaron. Le băgați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Dacă vă ies crăpate, înseamnă că ați amestecat mai puțin decât ar fi trebuit.

Dacă vă ies prea plate, înseamnă că ați amestecat prea mult.

Dacă atunci când încercați să ridicați un macaron din tavă se separă, înseamnă că mai trebuia să le lăsați la cuptor.

Preparare umplutura

Smântâna dulce se pune pe foc, se adauga ciocolata în ea la topit și se amestecă încet până se formează crema. Când se răcește și crema și macarons-urile, cu ajutorul unui poș se toarnă crema pe un macaron și se lipește, încet, de un alt macaron.

Pofta buna!

 

O reteta scrisa in exclusivitate pentru Lady.ro de Luiza Malahin

Please follow and like us: