In trafic.

In trafic.

Stau in trafic la stop si astept sa se faca verde. Nici bine nu se schimba culoarea ca deja ma claxoneaza masina din spate, soferul fiind nerabdator sa treaca pe langa mine intr-o viteza ce o depaseste cu mult pe cea admisa, pentru ca apoi sa se opreasca brusc la urmatorul semafor, in fata mea.

 

Ma opresc la semafor si astept. In stanga mea e o statie de tramvai si tramvaiul astepta sa inchida usile dupa calatori. Doua adolescente stau pe scarile tramvaiului si sparg seminte prajite. Inainte ca usile sa se inchida arunca repede un pumn de coji pe jos in statia de tramvai.

 

Stopul se face verde. Plec mai mai departe. Urmatoarea intersectie trebuie sa fac la dreapta, dar pe singura banda pe care trebuie sa ma inscriu ca sa o iau la dreapta, e parcata o dubita cu usile deschise si doi indivizi descarca niste lazi cu marfa pentru un magazin. Locul e impanzit de semne cu parcarea interzisa, dar pentru ei nu conteaza ca blocheaza traficul. Reusesc sa ma strecor printre masinile care o iau inainte pe banda din mijloc, sa depasesc masina parcata si sa fac dreapta.

 

Ma apropii de o alta intersectie si un un alt semafor. Trebuie sa merg inainte, dar o masina din fata mea merge pe doua benzi, atat pe cea care merge inainte cat si pe cea care face la dreapta. Reduc putin viteza nestiind daca sa trec pe langa el sau nu, mai ales ca masina merge putin in zigzag. Pana la urma se hotaraste sa faca dreapta. Trec pe langa el si constat ca vorbeste la telefon, absent de ce e in jurul lui.

Ajung la destinatie. Nu e nicio indoiala. Sunt inca in Romania…

 

De Luiza Malahin

Please follow and like us:
error