EXPLICAREA NUMARULUI DE CALORII.

Explicarea numarului de calorii.

EXPLICAREA NUMARULUI DE CALORII.

 

Toate produsele alimentare au o valoare energetică care determină cantitatea de energie ce ne-o  poate da o dată consumate. De cât de multă energie ai nevoie pentru a funcționa, este determinat parțial de sex și de vârsta ta, dar mai ales este determinat de stilul tău de viață. Stilul de viață mai activ este cel care are cel mai mare nevoie de energie.

Toate alimentele conțin de obicei energie măsurată în calorii (cu un mare C), care este prescurtarea de kilocalorii. 1 kilocalorie = 1000 calorii (mic c) = 1 caloriilor (big C).

Ce este o calorie? Este o măsură de energie. O caloriile este cantitatea de energie de care este nevoie pentru a încălzi un kilogram de apă cu 1 ° C la nivelul mării. Termenul a fost folosit inițial în inginerie si fizica, dar în cele din urmă a migrat catre nutritie.

Cum se calculează de caloriile? Modul actual de calcul calorii din alimente utilizează sistemul Atwater unde valoarea calorică se calculează direct prin adăugarea conținutului total de calorii din fiecare dintre ingrediente în produsele alimentare (proteine, carbohidrați, grăsimi și alcool) minus componentul fibros, care este scăzut din carbohidrați înainte de caloriile calculate pe care le contin.

O persoana medie, pe o zi medie, va avea nevoie de aproximativ 2000 de calorii pentru a trăi și funcționa. Cineva cu un stil de viață activ va avea nevoie de mult mai mult și cineva care cauta isi reduca greutatea, ar trebui să vizeze un deficit caloric consumat mai mic decât valoarea lor necesara, pentru a săpa în rezervele naturale de energie ale organismului – celulele adipoase.

Deși numărarea caloriilor poate fi foarte utila, dacă doriți să vă păstrați greutatea există câteva lucruri pe care le ar trebui să păstrati în minte atunci când le numarati.

EFECTUL TERMIC AL PRODUSELOR ALIMENTARE.

Nici un aliment nu trece prin corp fără a fi prelucrat și prelucrarea necesită energie, care este scăzută din produsele alimentare în sine. În medie, aproximativ 10% din valoarea totală de energie consumată va fi folosita pentru a o metaboliza, dar diferite tipuri de alimente vor fi procesate în mod diferit din cauza structurii celulare diferite și de a folosi mai mult (sau mai puțin) din total. Lista de mai jos vă oferă o idee a procentului admis  de un aliment în procesarea sa pe deplin:

Proteine: 20% la 35% din energia consumată

Carbohidrati: 5% până la 15% din energia consumată

Grăsimi: cel mult 5% până la 15% din energia consumată

Deci, atunci când numarati caloriile permiteți-vă o marjă de eroare. Există o mulțime de variabile implicate în etapa de procesare, nefiind o știință exactă.

ENERGIE DE LANSARE

Carne fiind cea mai mare parte de proteine, de exemplu, are o structură celulară complexa necesită destul de multă energie pentru a digera. Deci, odată ce o friptură a fost mâncata și digerata într-o zi “medie” pentru o persoană “medie”, numărul net de calorii oferite de fapt va fi cu aproximativ 30% mai puțin decat continea inaite de a o manca. Pentru fiecare 100 de calorii doar aproximativ 70 vor fi disponibile si nu imediat.

Nu toată energia este disponibial pentru noi imediat dupa masa, deoarece proteinele ​​se digera mai greu, energia este eliberată lent, ne ține mai plini, mai mult timp. Carbohidratii pe de altă parte, fiind sursă preferată a corpului de energie sunt digerate mai repede, pierdem foarte puțin în acest proces și elibereaza energie instant pentru a fi utilizata imediat, motiv pentru care ne place sa mancam un baton de ciocolată.

Vai, atunci când nu este nevoie de cheltuieli de energie, energia este rezervat pentru utilizare ulterioară … asa ca merge direct în celulele de grasime. Orice energie care nu se pierde este păstrată de către organismul indiferent unde energia a venit de la – proteine, carbohidrati sau grasimi. Deoarece este nevoie de mai mult pentru a digera proteine ​​și energia este eliberată lent este, de asemenea, ușor de a gestiona și de a folosi în sus pe tot parcursul zilei și mai puțin de ea se păstrează pentru mai târziu.

De aceea e mai preferabil să mănânce o jumătate de friptură cu valoarea calorică a unui baton de ciocolată, mai degrabă decât un baton de ciocolată real. In ciuda faptului ca egală în valoare calorica cele două elemente sunt departe de a fi egale. Friptura va tine complet pentru o vreme în care vă va fi în continuare foame 20 de minute după ce ați mâncat ciocolată.

MANCAREA INTEGRALA VS PRELUCRATA

Mancarea greu de procesat va dura mai mult pentru a fi utilizat de organism pe deplin si mai multa energie in procesul de utilizare, dar care nu va fi reflectat în valorile calorice înainte de a o mânca. Un întreg cheddar cereale sandviș cu brânză, de exemplu, va avea aceeași valoare calorica ca un sandwich alb pâine pe bază de brânză topită, dar primul, în afară de a fi mai hranitoare, va necesita mai multă energie și timp pentru digestie, din cauza complexității cereale integrale si va livra doar jumătate din valoarea calorică inițială a organismului. O pâine albă, prelucrata sandviș cu brânză pe de altă parte, nu va costa acelasi numar de calorii pentru a o procesa, astfel încât veți avea mult mai multa energie ramasa pentru a o arde. Diferenta aici este semnificativă.

Cele două sandwich-uri v-ar putea arata ca au aceleasi calorii, dar acestea nu sunt la fel. Mai puțin prelucrat este mai greu pentru corpurile noastre, care au nevoie pentru a lucra pentru a metaboliza, ceea ce înseamnă mai putine calorii la schimb, ulterior.

MANCARE SI NUMERE

Nu e la fel de exact ca matematica de bază, dar este încă extrem de util pentru a cunoaște valoarea inițială a mesei. Chiar dacă există o marjă de eroare mare, obiectivul dvs. final este pierderea in greutate. La o dieta 1500 calorii veti pierde in greutate, pur și simplu, deoarece acestea sunt susceptibile de a consuma mult mai putin de 1500 de calorii, un mai mare deficit caloric forțând corpul  să se întoarcă la rezervele de grasime pentru energie. Numărarea de calorii este un joc și nu complet, atunci când obiectivul dvs. este de a câștiga în greutate – de aceea mananca mai multe calorii în general, nu este o soluție pentru cineva care încearcă să pună greutate.

Numararea caloriilor  poate fi stresanta si poate lua bucuria fiecarei mase. Același efect exact poate fi obținut cu alimentatie  atent controlata pe portie. Există un motiv  pentru care vom opta pentru alimente integrale sanatoase si modele de alimentație bogate in proteine ​​- pentru că nimeni nu se bucură  și cu siguranță nimeni nu se poate lipsi de ele pe termen lung.  Cu cat mai multe proteine ​​ai in dieta ta, cu atat nu vei mai simți nevoia unei gustari. Chiar dacă alimentele bogate in proteine ​​sunt bogate in calorii, valoarea elementelor din meniu este cea care într-adevăr ar trebui să dea rezultate.

Toate produsele alimentare au o valoare energetică care determină cantitatea de energie ce ne-o  poate da o dată consumate. De cât de multă energie ai nevoie pentru a funcționa, este determinat parțial de sex și de vârsta ta, dar mai ales este determinat de stilul tău de viață. Stilul de viață mai activ este cel care are cel mai mare nevoie de energie.

Toate alimentele conțin de obicei energie măsurată în calorii (cu un mare C), care este prescurtarea de kilocalorii. 1 kilocalorie = 1000 calorii (mic c) = 1 caloriilor (big C).

Ce este o calorie? Este o măsură de energie. O caloriile este cantitatea de energie de care este nevoie pentru a încălzi un kilogram de apă cu 1 ° C la nivelul mării. Termenul a fost folosit inițial în inginerie si fizica, dar în cele din urmă a migrat catre nutritie.

Cum se calculează de caloriile? Modul actual de calcul calorii din alimente utilizează sistemul Atwater unde valoarea calorică se calculează direct prin adăugarea conținutului total de calorii din fiecare dintre ingrediente în produsele alimentare (proteine, carbohidrați, grăsimi și alcool) minus componentul fibros, care este scăzut din carbohidrați înainte de caloriile calculate pe care le contin.

O persoana medie, pe o zi medie, va avea nevoie de aproximativ 2000 de calorii pentru a trăi și funcționa. Cineva cu un stil de viață activ va avea nevoie de mult mai mult și cineva care cauta isi reduca greutatea, ar trebui să vizeze un deficit caloric consumat mai mic decât valoarea lor necesara, pentru a săpa în rezervele naturale de energie ale organismului – celulele adipoase.

Deși numărarea caloriilor poate fi foarte utila, dacă doriți să vă păstrați greutatea există câteva lucruri pe care le ar trebui să păstrati în minte atunci când le numarati.

EFECTUL TERMIC AL PRODUSELOR ALIMENTARE.

Nici un aliment nu trece prin corp fără a fi prelucrat și prelucrarea necesită energie, care este scăzută din produsele alimentare în sine. În medie, aproximativ 10% din valoarea totală de energie consumată va fi folosita pentru a o metaboliza, dar diferite tipuri de alimente vor fi procesate în mod diferit din cauza structurii celulare diferite și de a folosi mai mult (sau mai puțin) din total. Lista de mai jos vă oferă o idee a procentului admis  de un aliment în procesarea sa pe deplin:

Proteine: 20% la 35% din energia consumată

Carbohidrati: 5% până la 15% din energia consumată

Grăsimi: cel mult 5% până la 15% din energia consumată

Deci, atunci când numarati caloriile permiteți-vă o marjă de eroare. Există o mulțime de variabile implicate în etapa de procesare, nefiind o știință exactă.

ENERGIE DE LANSARE

Carne fiind cea mai mare parte de proteine, de exemplu, are o structură celulară complexa necesită destul de multă energie pentru a digera. Deci, odată ce o friptură a fost mâncata și digerata într-o zi “medie” pentru o persoană “medie”, numărul net de calorii oferite de fapt va fi cu aproximativ 30% mai puțin decat continea inaite de a o manca. Pentru fiecare 100 de calorii doar aproximativ 70 vor fi disponibile si nu imediat.

Nu toată energia este disponibial pentru noi imediat dupa masa, deoarece proteinele ​​se digera mai greu, energia este eliberată lent, ne ține mai plini, mai mult timp. Carbohidratii pe de altă parte, fiind sursă preferată a corpului de energie sunt digerate mai repede, pierdem foarte puțin în acest proces și elibereaza energie instant pentru a fi utilizata imediat, motiv pentru care ne place sa mancam un baton de ciocolată.

Vai, atunci când nu este nevoie de cheltuieli de energie, energia este rezervat pentru utilizare ulterioară … asa ca merge direct în celulele de grasime. Orice energie care nu se pierde este păstrată de către organismul indiferent unde energia a venit de la – proteine, carbohidrati sau grasimi. Deoarece este nevoie de mai mult pentru a digera proteine ​​și energia este eliberată lent este, de asemenea, ușor de a gestiona și de a folosi în sus pe tot parcursul zilei și mai puțin de ea se păstrează pentru mai târziu.

De aceea e mai preferabil să mănânce o jumătate de friptură cu valoarea calorică a unui baton de ciocolată, mai degrabă decât un baton de ciocolată real. In ciuda faptului ca egală în valoare calorica cele două elemente sunt departe de a fi egale. Friptura va tine complet pentru o vreme în care vă va fi în continuare foame 20 de minute după ce ați mâncat ciocolată.

MANCAREA INTEGRALA VS PRELUCRATA

Mancarea greu de procesat va dura mai mult pentru a fi utilizat de organism pe deplin si mai multa energie in procesul de utilizare, dar care nu va fi reflectat în valorile calorice înainte de a o mânca. Un întreg cheddar cereale sandviș cu brânză, de exemplu, va avea aceeași valoare calorica ca un sandwich alb pâine pe bază de brânză topită, dar primul, în afară de a fi mai hranitoare, va necesita mai multă energie și timp pentru digestie, din cauza complexității cereale integrale si va livra doar jumătate din valoarea calorică inițială a organismului. O pâine albă, prelucrata sandviș cu brânză pe de altă parte, nu va costa acelasi numar de calorii pentru a o procesa, astfel încât veți avea mult mai multa energie ramasa pentru a o arde. Diferenta aici este semnificativă.

Cele două sandwich-uri v-ar putea arata ca au aceleasi calorii, dar acestea nu sunt la fel. Mai puțin prelucrat este mai greu pentru corpurile noastre, care au nevoie pentru a lucra pentru a metaboliza, ceea ce înseamnă mai putine calorii la schimb, ulterior.

MANCARE SI NUMERE

Nu e la fel de exact ca matematica de bază, dar este încă extrem de util pentru a cunoaște valoarea inițială a mesei. Chiar dacă există o marjă de eroare mare, obiectivul dvs. final este pierderea in greutate. La o dieta 1500 calorii veti pierde in greutate, pur și simplu, deoarece acestea sunt susceptibile de a consuma mult mai putin de 1500 de calorii, un mai mare deficit caloric forțând corpul  să se întoarcă la rezervele de grasime pentru energie. Numărarea de calorii este un joc și nu complet, atunci când obiectivul dvs. este de a câștiga în greutate – de aceea mananca mai multe calorii în general, nu este o soluție pentru cineva care încearcă să pună greutate.

Numararea caloriilor  poate fi stresanta si poate lua bucuria fiecarei mase. Același efect exact poate fi obținut cu alimentatie  atent controlata pe portie. Există un motiv  pentru care vom opta pentru alimente integrale sanatoase si modele de alimentație bogate in proteine ​​- pentru că nimeni nu se bucură  și cu siguranță nimeni nu se poate lipsi de ele pe termen lung.  Cu cat mai multe proteine ​​ai in dieta ta, cu atat nu vei mai simți nevoia unei gustari. Chiar dacă alimentele bogate in proteine ​​sunt bogate in calorii, valoarea elementelor din meniu este cea care într-adevăr ar trebui să dea rezultate.

 

Un articol scris in exclusivitate pentru Lady.ro

Please follow and like us: