Rafting, Canyoning, Bai termale

2016-04-30 14:07 - 2016-05-02 14:07
Băile Herculane, Caraș-Severin County, Romania
Address: Băile Herculane, Caraș-Severin County, Romania

Rafting, Canyoning, Bai termale & Trekking

thumb (21)
UNDE ? Baile Herculane
CAND ? 30 Aprilie – 2 Mai
CATE LOCURI SUNT ? 24
Numar minim de participanti ? 10

Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1848 de ani. Situata pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera rutiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti.

Statiunea este integrata în Parcul National Valea Cernei-Domogled si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva pe fascinanta valea Cernei, la o altidudine de 160 m, pe aceiasi paralela cu Nisa si Venetia, îi confera un climat agreabil, cu influente mediteraneene.

Hai sa profitam impreuna de 1 Mai si de Paste, sa mergem impreuna si sa ne bucuram de minunatiile zonei Valea Cernei. Pentru ca iubim sportul, natura si voie buna, am pregatit 3 zile care sa te energizeze si sa te relaxeze pe bune !

Rafting pe Cerna:
Râul Cerna izvorăşte în Munţii Godeanu după care se varsă în lacul de acumulare de la Valea lui Iovan. După acesta străbate poate cea mai frumoasă vale din ţară prin Parcul Național Domogled – Valea Cernei pe o lungime de circa 50 km.
Parcurgem unul din cele mai frumoase rauri din Romania. Traseul de rafting are o lungime de peste 15km, iar dificultatea variaza intre clasa 2 si 3+ (agrement, deci pentru oricine).
Dupa ce ne adunam dimineata, impartim echipamentului si primim briefing despre siguranta si tehnica.
Seara, dupa masa, ne relaxam la bai termale, unde povesti vor curge si adrenalina va ramane o amintire vie.

Canyoning in cascada Vanturatoarea:
Canyoningul presupune deplasarea prin albiile si apa raurilor de munte, coborarea cascadelor si traversarea inot a acumularilor de apa. Este usor si foarte fun ! Ai ocaiza sa depasesti cateva frici in toata siguranta. Este o activitate pentru orice tip de persoana si nu necesita pregatire fizica.

Trekking:
Șapte cătune izolate se ridică deasupra dealurilor, pe numele lor, Scărișoara, Ineleț, Cracu Mare, Crouri, Țațu, Gura Iuții, Slătinic. La 1000 de metri altitudine, vizităm două dintre ele, Scărișoara și cătunul vecin, Ineleț. Se ajunge acolo pe cateva zeci de trepte din lemn de salcam si mergem sa-i cunoastem pe taranii „alpinisti” – 130 la numar pentru care scara este cea mai rapida si „moderna” legatura cu civilizatia.
Vom intalni oamenii care au iesit foarte rar din catunele lor si cu atat mai putin in orase. In aceasta zi, bucuram cateva suflete cu prezenta noastra si cu acordul vostru (nu este nimeni obligat si nu va costa nimic, doar daca puteti ajuta la carat), le ducem cate ceva imbucurator (faina, malai, ulei si dulciuri celor mici).
La primele 2 ture (rafting si canyoning) pot participa persoane cu varsta minima de 18 ani si nu necesita experienta anterioara.

DIFICULTATEA TRASEULUI: este usor cu un total de mers la dus cam 1,5-2 ore si cam 1 ora la intoarcere. Cat stam pe acolo sus, se aduna cam 4,5 ore.

Cea mai apropiata cazare la pensiune de tabara noastra de corturi este http://www.moteldumbrava.ro/. Pentru alte detalii de cazare, nu ezitati sa ne contactati.

___ECHIPAMENT RECOMANDAT:
– slip
– prosop
– haine comode pentru ziua de trekking
– adidasi sau ghete de munte pentru ziua de trekking
– aparat foto ca sa imortalizezi momente de neuitat
– voie buna ;o)
Distractia si Adrenalina este din partea noastra.

…si ce este inclus in pret?

Pentru ca esti early bird, costul este de 450 lei daca achiti pana 01 martie daca achiti un avans de 50% si include:
– instructori specializati pentru rafting si canyoning.
– Echipament complet de rafting de ultima generatie (barci, pagai, casti, neoprene, incaltaminte de neopren si vesta cu flotabilitate mare).
– Catalin ne va insoti in timpul zilei de trekking
– Baile termale
– Echipament complet canyoning (hamuri, casti, imbracaminte si incaltaminte de neoprene, corzi de alpinism)
– Poze si filme cu aparat foto si camera de actiune GoPro

Intre 02 si 31 martie, daca achiti un avans de 50% costul este de 500 lei.
Din 01 aprilie pretul nu e o gluma :o) …revine la normal si este de 550 lei. Se achita un avans de 50% pana plecam. Data viitoare, fii pe faza daca vrei sa primesti reducere! ;o)

Evenimentele necesita participarea a minim 10 participanti pentru a acoperi costurile si sa putem oferi pretul indicat mai sus.

OPTIONAL
Transportul
cu van
N-ai masina sau nu vrei sa conduci ? Iti propunem sa vii cu noi in van. Masina este inchiriata 3 zile si cu benzina, necesita un cost de 110 lei/persoana.

Cazare

Vrei sa stai la cort cu noi si nu ai ?
Pentru toata perioada, poti inchiria un cort de 2 locuri de la noi cu 40 lei toata perioada.

Vrei sa stai la o pensiune in apropiere ?
Iti putem face rezervare daca nu vrei sa ai tu grija de asta : doar sa ne anunti cand te inscrii ;o)

ORGANIZATOR :
Cosma&Seb

contact@lady.ro

Please follow and like us: