Calatorie in Nepal – Ziua noua.

sebastian

De Sebastien Froux

 

 

Dupa o noapte excelenta, ma pregatesc pentru prima zi de trekking. Ne asteapta 4000 de trepte cu o diferenta totala de 1000m astazi. Adriana, merci inca o data pentru acest cadou minunat pe care mi l-ai facut de ziua mea! Genunchierele astea, impreuna cu betele de trek, vor face minuni la urcarea celor 4000 de trepte!

 

Primul lucru totusi, sa mergem din Pokhara pan ala Nayapul ca de acolo incepe traseul. Ne indepartam de civilizatie si ce bine, natura reia drepturile sale de a exista pentru a ne bucura simturile.

 

 

Pe drum ne oprim sa privim ce ne atrage atentia:

 

 

Cand incepem, bate un soare puternic si foarte cald, dar, fiind la munte, e ok, doar transpiram. Nu mai e ca in Chitwan si Lumbini, unde era fierbinte si apasator.

 

http://youtu.be/K2K19gmYAHk

 

http://youtu.be/btxRdcXsWQk

 

 

Peisajul este de vis, intre poduri inguste, trecand peste rauri agitate de o apa turcoaza, intre munti verzi de la copaci si de la campurile de orez, intre nori ridicandu-se din aceasta bruma transpirata de copaci inconjurati de acest frumos permanent. Toti nepalezii intalniti pe drum ne saluta cu un namaste zambaret si sincer; toate impreunate fac ca o zi de genul acesta sa fie una magnifica in ochii mei.

Poate dau impresia de a infrumusetea contextul in care ne aflam, dar cei care au testat Nepalul la tara sau la munte stiu foarte bine ca este exact genul de sentiment pe care il resimti.

 

 

Pe drum ne vom opri sa mancam ceva unde vom intalni o babuta simpatica care impreuna cu fetele ei doua ne va va servi mancaruri bune si racoritoare binevenite.

 

 

Odata ajunsi in Ulleri, exprimam toti verbal sau cel putin pe fetele noastre, expresia satisfactiei de a fi aici in momentul prezent. Toata lumea pare zen si incantat.

 

 

Seara, Dan, unul din nepalezii care ne insoteste, ne va canta si incanta cu diverse cantece traditionale.

 

http://youtu.be/CnLG6AIHZqM

 

Ma va si invata sa joc un fel de biliard local. Jocul se numeste caramboard si se joaca cu degetele si jetoane in loc de tac si bile. Principiul este oarecum similar ca la biliard, dar e mai complex si necesita mai multa dexteritate. Ma bate de fiecare data, dar ma apropii la scor :o) Este un joc foarte fain si relaxant.

Pun aici 2 poze care nu sunt de acolo dar care arata jocul (aici e mai profi si chiar se pricep cei doi care joaca):

 

 

Totul este acum foarte linistit; toata lumea era obosita si s-a dus devreme la culcare in seara asta. Voi ramane singur o vreme jos, scriind aceste linii. Dar mi se inchid ochii si ma cheama plapuma si lumea viselor…

 

Totusi, hai sa mai privim ceva frumos

 

 

Pe maine !

Please follow and like us: