Anul acesta, 2016, Festivalul Narciselor va avea loc pe data de 22 mai, in Dumbrava Vadului!

 

Anul acesta, 2016, Festivalul Narciselor va avea loc pe data de 22 mai, in Dumbrava Vadului!

Poienile cu narcise din Dumbrava Vadului, cunoscută și sub numele de Dumbrava Vadului, Poiana Narciselor, Dumbrava Narciselor, precum și sub numele, folosit mai ales de localnici, Pădurea Vadului, este o arie protejată de interes național, ce corespunde rezervației naturale de tip botanic, situată în județul Brașov, comuna Șercaia, pe teritoriul satului Vad.
Rezervația naturală cu o suprafață de 394,90 ha, reprezintă o arie naturală acoperită cu pădure de stejar, mesteceni și poieni unde vegetează o specie de narcisă (Narcissus poeticus radiiflorus) ocrotită prin lege, dar si stanjenei si alte flori specifice zonei.

Primăvara, în luna mai, printre stejari, înfloresc milioane de narcise, printre care și specia de Narcissus radiiflorus, cunoscută de localnici sub denumirea de coprine.

Pe acest amplasament se desfășoară anual, în luna mai, „Festivalul Narciselor”. Din păcate, prin culesul abuziv și „industrial” al narciselor, prin vandalism, acestea și-au restrâns foarte mult aria de apariție.

Cand narcisele infloresc intreaga poiana se umple de miresme si fluturi colorati din foarte multe specii, intreaga zona capatand un aspect feeric de basm.
Pregatiti aparatele de fotografiat si nu ratati acest eveniment ce se intampla o data pe an.

 

Please follow and like us: